Een Audi R8 LMS ultra voor Kumpen-Longin-Beliën in het BRCC !

We mogen een zelfverzekerde Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën verwachten aan de start van de twee BRCC-wedstrijden, die worden afgewerkt in het kader van de Total 24 Hours of Spa. Na het ongeval in Dijon en een forfait in Zandvoort, wil het trio van PK Carsport opnieuw de weg vinden naar het podium. Om daarin te slagen, zullen ze kunnen rekenen op een nieuw wapen: een Audi R8 LMS ultra!

De mecaniciens van PK Carsport hebben krachten noch moeite gespaard, maar het resultaat mag er zijn. Donderdag, tijdens de vrije trainingen van het BRCC, zal de Audi #1 er in zijn nieuwe configuratie te bewonderen zijn en mogen ook betere prestaties worden verwacht. “Na het ongeluk tijdens een privétest net voor Zandvoort, was de wagen zwaar beschadigd", legt Anthony Kumpen uit. “Na het prijsverschil te hebben berekend tussen het terug opbouwen van een R8 LMS en een R8 LMS ultra en vervolgens met onze partners te hebben overlegd, hebben we besloten om de wagen terug op te bouwen met de laatste, door Audi Sport voorgestelde, evoluties. Het chassis, de motor en de versnellingsbak zijn dezelfde... maar al de rest is nieuw."

In tegenstelling tot het seizoen 2013 of de wedstrijden eerder dit jaar, zullen de piloten van PK Carsport over een machine beschikken van de laatste generatie, die zal kunnen meestrijden voor pole posities en overwinningen. “Ik moet onze mecaniciens feliciteren, die met de hulp van ingenieurs van Audi Sport de wagen in Duitsland hebben opgebouwd", benadrukt Anthony. “Voor hen, voor de mensen bij Audi Sport en voor onze partners, waaronder de Belgian Audi Club, willen we dit weekend winnen en het seizoen op een hoge noot afsluiten!"

Zelfs al heeft het ongeval van Dijon en het forfait van Zandvoort ertoe geleid dat PK Carsport is weggezakt in het Endurance Pro klassement, blijft toch de hoop bestaan om de in 2013 behaalde titel te verlengen. “Als je rekening houdt met het feit dat je je slechtse resultaat mag schrappen, blijft er nog altijd een waterkans over", aldus Bert Longin. “Want ondanks onze opgave in Dijon, hebben we toch wel wat punten gepakt omdat we er meer dan 50% van de afstand van de winnaar hebben afgelegd. Ons forfait van Zandvoort wordt dan weer weggeveegd door de joker... Dus, ja we mogen nog steeds dromen. Maar indien we onze titel echter nog willen verlengen, dan rest er ons geen keuze: we moeten wedstrijden winnen! Met de ‘ultra’ beschikken we echter over een wagen om dat te doen en dat wordt dus ons doel dit weekend."

Jammer genoeg betrokken bij beide ongevallen, is Frank Beliën meer dan ooit uit op revanche. “Ik denk niet dat ik in Dijon echt een fout heb gemaakt", blikt hij terug. “Maar, de schuiver op de Raidillon tijdens die privétest is weldegelijk mijn fout. Ik weet ook precies hoe ik me heb laten verrassen: ik heb mijn banden niet genoeg opgewarmd alvorens deze nog steeds erg moeilijke bocht in te gaan. Weten waar het precies is fout gelopen, is ondanks alles belangrijk voor het vertrouwen met het oog op de races van dit weekend, in het kader van de 24U van Spa. Ik ben er zeker van dat ik na enkele rondjes wel weer het goede ritme zal te pakken hebben. Francorchamps is zeker geen gemakkelijke omloop en uiteindelijk heb ik er nog niet al te veel ervaring opgedaan. Ik geloof dat ik er tot nu toe nog maar drie races heb afgewerkt... Maar ik ga de gegevens van Bert en Anthony goed analyseren en vergelijken met die van mij. We gaan voor de zege en ik zal mijn uiterste best doen om ook mijn steentje bij te dragen."

Twee wedstrijden van 90 minuten (met twee verplichte pitstops) staan er op het programma tijdens de Total 24 Hours of Spa. Na een eerste manche op vrijdag om 15u40, zal de Audi R8 LMS ultra #1 op zaterdag voor een hopelijk talrijk opgekomen publiek om 12u40 de tweede confrontatie aangaan. En het trio Beliën-Longin-Kumpen heeft absoluut de intentie om na afloop op het podium te staan.