Kumpen-Longin-Beliën: "We hebben niets te verliezen"

Nu ze dankzij hun overwinning in de 600 km van Spa opnieuw gelanceerd zijn in de titelstrijd, gaan Anthony Kumpen en Bert Longin voluit hun kans in de finale van het BRCC, zondag in Zolder. Met de Audi R8 LMS ultra van PK Carsport en bijgestaan door Frank Beliën zullen de titelhouders in ieder geval niet zonder slag of stoot afstand doen van hun titel en drie uur lang strijden met het mes tussen de tanden.

Wie had dit nog gedacht na afloop van de derde manche van het BRCC 2014 ? Na een mooie tweede plaats tijdens het openingsweekend in Zolder, kreeg het trio Anthony Kumpen, Bert Longin en Frank Beliën heel wat tegenslag te verwerken. Eerst was er het ongeval in Dijon en vervolgens was er een andere crash kort voor de meeting in Zandvoort, waardoor in Nederland noodgedwongen forfait diende te worden gegeven. Voldoende voor de piloten van de Audi R8 van PK Carsport om een fikse terugval te kennen in de tussenstand. De titelhouders bevonden zich toen niet echt in een bijzonder comfortabele positie...

Maar zij die het Limburgse team een beetje kennen, weten dat ervan opgeven absoluut geen sprake kan zijn. Zo wisten Bert Longin en Anthony Kumpen, na een eerste kennismaking met hun Audi R8 LMS ultra in het voorprogramma van de Total 24 Uren van Spa, begin september een mooie overwinning te boeken in de 600 km van Spa. Een zege waardoor er voor Anthony en Bert, tegen alle verwachtingen in, tijdens de Belgian Masters, de finale van het BRCC 2014 toch nog een titelverlenging inzit.

“Het doel is erg duidelijk", aldus Anthony, die na het behalen van zijn titel in de Nascar Euro Series vorige week, in een positieve spiraal zit. “We moeten winnen! Voor de rest kunnen we alleen hopen dat de wedstrijd in ons voordeel uitdraait want in het geval van een zege mag geen van beide Aston Martins tweede eindigen. Het hangt dus niet enkel van onze prestatie af... Maar we hebben in ieder geval niets te verliezen!"

Als er een ding is dat beide heren hebben geleerd tijdens hun lange racecarrière, is het wel het feit dat je nooit je schouders mag laten hangen. “Je moet ambitieus maar ook realistisch zijn", stelt Bert. “Het zou vanzelfsprekend frustrerend zijn om de race te winnen maar toch naast de titel te grijpen, maar dat scenario is wel best mogelijk... We moeten dus een beetje geluk hebben. Wijzelf en het ganse team zullen in ieder geval voor de volle 100% geconcentreerd zijn. We begrijpen het functioneren van onze Audi R8 LMS ultra, die toch heel anders is dan zijn voorganger, beter en beter en we willen er dan ook alles uithalen wat er inzit. Met Anthony en Frank gaan we alles geven. Worden we kampioen dan wordt het zeker een stevig feestje! En grijpen we naast de titel, dan zullen we zeker ook feesten en de nieuwe kampioenen uitnodigen om een glas te komen drinken!"

Afwezig tijdens de 600 km van Spa omwille van schouderproblemen, maakt Frank Beliën tijdens de Belgian Masters zijn comeback in de Audi #1. Hoewel hij zelf geen aanspraak meer kan maken op de titel, wil de piloot uit Bolderberg toch proberen zijn steentje bij te dragen. “Zolder is een omloop waarvan ik erg hou en waar de Audi R8 LMS ultra steeds sterk voor de dag kwam", herinnert hij zich. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat we over het package beschikken om te winnen. Zolang het mathematisch nog kan, moeten we blijven geloven in de kansen van Bert en Anthony! Ik kijk dan ook vol ongeduld uit naar deze finale, die wel eens bijzonder boeiend zou kunnen worden."

Op zaterdag staan de vrije trainingen op het programma. Het serieuze werk begint echter op zondag om 10u40 met de kwalificatiesessie die duurt tot 11u25. Om 15u10 wordt dan de drie uur durende finale op gang geschoten. Tijdens een evenement waarin ook het Belgian Audi Club Team WRT op jacht gaat naar een zege in de Blancpain Sprint Series, zijn ook PK Carsport en zijn piloten erop gebrand om de kleuren van Audi met verve te verdedigen.