Anthony & Friends (Louis Talpe, Niels Albert, Ruben Van Gucht) racen de 25u VW Fun Cup in Spa-Francorchamps.

Naar aanleiding van de 25 Uren VW Fun Cup, op 11 en 12 juli in Spa-Francorchamps, nam de Belgian VW Club het initiatief om een sterrenteam samen te stellen! In de geest van deze competitie waarin debutanten en ervaren piloten samen de strijd aangaan.

Op 11 en 12 juli zal Anthony Kumpen samen met Louis Talpe, Niels Albert & Ruben Van Gucht deelnemen aan de 25u Fun Cup. Het team zal worden bijgestaan door GT Kampioen Laurens Vanthoor. Daarnaast zal Bert Longin instaan voor de coaching van de ‘nieuwe’ piloten.

VW Fun Cup is een kampioenschap met allemaal identieke wagens, nl Volkswagen Beetle replica’s. De 25u van Spa is de langste wedstrijd ter wereld met meer dan 100 wagens aan de start.“De Belgian VW Club staat erom bekend om al eens met een origineel idee op de proppen te komen. En omdat deze unieke wedstrijd, waaraan wellicht een honderdtal wagens zullen deelnemen, best wel wat extra aandacht kan gebruiken in het Noorden van het land, beslisten we deze Speciale Operatie op poten te zetten", aldus secretaris-generaal van de Belgian VW Club, Charles-Henri Bonnet. “Door twee snelle jongens zoals Anthony Kumpen en Laurens Vanthoor te koppelen aan debutanten, willen we nogmaals een belangrijk aspect van deze discipline in de verf zetten: kameraden die een weekend plezier willen maken door aan autosport te doen."

Anthony: “Toen de Belgian VW Club mij contacteerde om aan de 25 Uren VW Fun Cup deel te nemen met een groep van bekende vrienden was ik dadelijk voor het idee gewonnen. De VW Fun Cup is een perfect concept voor iemand die wil starten in de autosport. Ik moest dus op zoek naar enkele vrienden met een passie voor autosport, een gevoel van snelheid, een goede conditie en een gezonde dosis durf. Louis, Niels en Ruben, aangevuld met de ervaring van Laurens en de coaching van Bert Longin, dit kan wel eens vonken geven. We gaan de race zo professioneel mogelijk benaderen waarbij we fun en ambitie combineren. Zo verblijven we vanaf woensdag voor de race in een chalet in Spa om als team zo goed mogelijk leren samen te werken. De jongens gaan onder begeleiding van Laurens en Bert trainen met de wagen. We gaan zelfs trachten de strategie van de wedstrijd zo goed mogelijk voor te bereiden. We gaan dit alles laten volgen via foto’s, filmpjes en berichten achter de schermen via verschillende social media kanalen, zodat men kan zien wat zo een race voor een groep van vrienden inhoudt. Want buiten de factor ‘fun’ zitten we in een echte race, met snelle wagens op één van de moeilijkste en mooiste circuits ter wereld, waarbij we met zeer veel deelnemers zitten en er ook in het donker gereden moet worden, zeker niet te onderschatten."

Voor de andere teamleden worden de 25 Uren VW Fun Cup een heuse vuurdoop in de autosport, al zijn ze een voor een uit het goede hout gesneden. Voor Sporza-én Radio 2-presentator Ruben Van Gucht (29 jaar) wordt het dan misschien wel een eerste deelname aan een autorace, er schuilt wel een echt competitiebeest in hem. Zo is Ruben een meer dan begenadigd lange-afstandsloper. Acteur Louis Talpe (34 jaar) is wellicht het meest bekend voor zijn rol als agent Toby in de erg populaire Studio 100-reeks Mega Mindy, maar is bij een wat ouder publiek ook bekend voor zijn rollen in series zoals “De Ridder’ en “Spitsbroers". Dat Louis debuteert in de VW Fun Cup is trouwens de logica zelve...want ook zijn vader en broer waren aktief in het kampioenschap, meer nog vader Stefaan zegevierde in de 25 Uren VW Fun Cup 2007. Het verhaal van Niels Albert (29 jaar) is genoegzaam bekend. De tweevoudige wereldkampioen veldrijden moest een jaar geleden om medische redenen noodgedwongen de fietshelm aan de haak hangen, maar maakt nu een comeback in de autosport. Geen twijfel mogelijk dat deze acrobaat op twee wielen ook zijn mannetje zal staan op vier wielen.

Later deze maand zal het team dan ook nog een uitgebreide test afwerken in Spa-Francorchamps. Uitnodigingen voor de 25 Uren VW Fun Cup zijn ook te vinden op de website van Volkswagen Belgium en bij de VW-concessiehouders.