Racen met een rode neus

Toegegeven, het wordt een gek gezicht. Maar het weekend van het American Festival op Circuit Zolder zal mee in het teken staan van het goede doel. Onder impuls van huispiloot Anthony Kumpen zetten piloten én toeschouwers op de zondag van de Nascar Finals samen de rode neus op. Circuit Zolder biedt hiervoor een beperkt aantal Rode Neuzen-tickets te koop aan via de website.

Het is één van de helden van Circuit Zolder én bovendien titelverdediger in deze Nascar Whelen Euro Series, Anthony Kumpen, die met het knotsgekke idee op de proppen kwam: “Dat klopt. Via een sponsor van mij is het idee ontstaan en ik was er meteen voor te vinden. De Rode Neuzen-dag steunen doe ik met veel plezier, want ik heb zelf ook drie kinderen".

De Rode Neuzen-dag actie (http://rodeneuzendag.be/) is een liefdadigheidsactie waarbij heel Vlaanderen geld inzamelt voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze in deze situatie nodig hebben.

Hoe kan je als toeschouwer deelnemen aan deze leuke actie? Surf naar de website van Circuit Zolder (http://www.circuit-zolder.be/) en bestel een Rode Neuzen-dag ticket voor de Nascar Finals. Zo een ticket kost 25 euro en omvat naast de toegang tot de Nascar op zondag ook toegang tot de exclusieve Michel Vaillant-club (bovenaan de rode trap in de paddock), zodat je de race vanuit de loge kan volgen. Uiteraard krijg je ter plaatse een ‘echte’ Rode Neus en als extraatje 1 hotdog/hamburger + 1 drankje.

Let wel: het aantal Rode Neuzen-dag tickets is beperkt en loopt enkel in voorverkoop, tot vrijdagavond. Er snel genoeg bijzijn is dus de boodschap. De opbrengst gaat uiteraard integraal naar het goede doel.

Tot slot: Anthony Kumpen kon ons niet beloven dat hij de Rode Neus onder de helm zou dragen, maar alleszins wel op de startgrid. “En achteraf hopelijk ook op het podium, want ik ga er alles aan doen om mijn titel te verlengen", voegt hij er vastberaden aan toe. De Limburger start het weekend met 62 punten achterstand op de leider, maar er vallen tijdens dit slotweekend niet minder dan 192 punten te verdienen. En vergeet niet het thuisvoordeel, want Anthony rijdt op Circuit Zolder met de vingers in de (rode) neus. Zet dus mee die Rode Neus op en houd de zwart-rode Chevrolet SS met het nummer 24 in het oog!