Anthony Kumpen op weg naar hoogste NASCAR-licentie

Met een 24ste plaats in de DAV 200 Honoring America's Veterans, de voorlaatste manche van de NASCAR Xfinity Series op het ovaal van Phoenix, is Anthony Kumpen goed op weg om de hoogste NASCAR-licentie te veroveren. Die moet hem toelaten om volgend jaar deel te nemen aan de Daytona Speedweeks.
Anthony Kumpen is een tevreden man. Zijn eerste van twee Amerikaanse races, op het oval van Phoenix in Arizona, wist hij op een 24ste te beƫindigen.
"Het weekend is goed verlopen, inderdaad", vertelt de Hasselaar. "Al was het niet eenvoudig. Het begon al voor de race, toen bleek dat er zich 46 rijders hadden gemeld. Er mogen er immers maar 40 starten. Ik wist me te kwalificeren, maar het niveau van het startveld was hoog. Niet minder dan zestien rijders uit de NASCAR Sprint Cup, de hoogste divisie, stonden immers ook aan de start."
Kumpen nam een goede start en wist onmiddellijk wat plaatsen te winnen. "Niet vergeten dat dit pas mijn negende race op een oval was, en pas de eerste op een baan waar snelheden boven de 300 per uur worden behaald", legt Kumpen uit. "Na een derde van de wedstrijd lag ik op een achttiende plek, wat door de NASCAR-mensen als best indrukwekkend werd bestempeld. Helaas volgde dan een foutje tijdens de pitstop, waardoor ik een straf kreeg. Verdere problemen met het diff zorgden er voor dat ik uiteindelijk als 24ste over de streep ging, met een 16de rondetijd."
"Resultaten die ruim voldoende zijn om een licentie te halen waar ik overal, behalve op de superspeedways", besluit Kumpen. "Als we het volgende week in Miami even goed doen, dan krijg ik ook de licentie om daar te racen. Dat zou een droom zijn, want dan kunnen we beginnen werken aan de Daytona Speedweeks van 2016."