PK Carsport klaar om ten strijde te trekken

Het PK Carsport-team komt ook in 2016 aan de start van de Nascar Whelen Euro Series. Anthony Kumpen, Bert en Stienes Longin krijgen het gezelschap van Gabriele Gardel en gaan voluit voor de titels.
Voor PK Carsport is er maar één doel in het komende seizoen van de Nascar Whelen Euro Series: vooraan meestrijden. Voor 2016 hebben ze zich verzekerd van de diensten van tweevoudig Elite 2-racewinnaar Gabriele Gardel, die samen met Anthony Kumpen, Bert en Stienes Longin de kleuren van het Belgische team wil laten schitteren. Bovendien wordt er in een paar races ook een derde wagen ingezet.
Na in 2014 in zijn rookiejaar de titel in de Nascar Whelen Euro Series te hebben veroverd en vorig jaar als vierde te zijn gefinisht wil Anthony Kumpen nu van zijn ervaring in de States gebruik maken om met zijn splinternieuwe #24 LeasePlan Chevrolet SS de titel te heroveren.
"We willen zowel in Elite 1, Elite 2 als de teamrangschikking bovenaan meedraaien", aldus de Hasselaar. "Vorig jaar hadden we wel de snelheid, maar we haalden onze doelstellingen niet. Daarom hebben we afgelopen winter intensief aan alle aspecten van onze voorbereiding gewerkt. Het doel was om het team sterker te maken, en met het inlijven van Gabriele hebben we alvast een stap in de goede richting gezet."
Ook Bert Longin start aan zijn derde seizoen in de Elite 1 van de Nascar Whelen Euro Series, aan het stuur van de #11 Van Reeth Chevrolet SS. De Leuvenaar gaat voluit voor de podiumplaatsen.
"De nieuwe auto is een grote verbetering, en ik denk dat het hele kampioenschap een stap voorwaarts zet", aldus Longin. "Het wordt spannender dan ooit. We hebben hard gewerkt om zo goed mogelijk aan de start van het kampioenschap te verschijnen. Ik wil mezelf voor volgend seizoen niet te veel druk opleggen en vooral proberen foutloos te blijven. Als we degelijke races kunnen afwerken, dan zitten podiumplaatsen er zeker in."
Stienes Longin van zijn kant, die gaat voluit voor de titel in Elite 2. Vorig jaar won hij zijn eerste race op de Speedway van Tours, finishte als vierde in de eindstand en veroverde zo de Rookie Cup.
"Vorig jaar was een belangrijk seizoen voor mij", stelt Longin jr. "Voor een professioneel team in een hoogstaand kampioenschap rijden was een belangrijke stap in mijn carrière. Dit seizoen kom ik beter voorbereid dan ooit aan de start. Ik wil voor de titel in Elite 2 gaan, en ik denk dat we daar klaar voor zijn. Tuurlijk krijg ik een paar zware tegenstanders, mijn teamgenoot Gabriele op kop."
Gabriele Gardel deelt de #24 Chevrolet SS met Kumpen, en wil in iedere race van de Elite 2 om de zege te strijden. De Zwitser maakte in 2014 zijn NWES-debuut voor PK Carsport tijdens de finales in Le Mans en schreef meteen de laatste race van het seizoen op zijn naam. Hij kan buigen op een grote ervaring in GT-racerij.
"Ik ben heel blij dat ik deze kans krijg", stelt Gardel. "Ik probeerde de afgelopen twee jaar in de Nascar Whelen Euro Series te geraken en nu dat lukt met PK Carsport kijk ik er ontzettend naar uit. Ik ken Bert al heel lang en kan haast niet wachten om aan de start te komen. In dit kampioenschap kan een rijder echt het verschil maken. Ik ga mijn uiterste best doen en race per race bekijken wat er mogelijk is."


In sommige wedstrijden komt er ook een derde Chevrolet SS aan de start. In Elite 1 zal die worden bestuurd een waaier aan internationale rijders, terwijl Christian Malcharek met de wagen in Elite 2 aan de start komt, om zo meer ervaring op te doen in de Nascar Whelen Euro Series.
Voor de seizoensopener, op 23 en 24 april in Valencia, zal het PK Carsport-team nog enkele testsessies afwerken, om zo helemaal klaar te zijn voor de Nascar Whelen Euro Series 2016.

Nascar Whelen Euro Series Kalender 2016
23-24 april: Valencia American Fest
15-16 mei: Autospeedway American Style Venray
11-12 juni: American Speedfest Brands Hatch
25-26 juni: Tours Motor Show
17-18 september: Semi-Finals Adria International Raceway
8-9 oktober: Finale: American Festival Zolder