Tours: "Het kampioenschap primeert"

Op de ovaal van het Franse Tours wordt dit weekend de laatste manche voor de start van de play-offs in de Nascar Whelen Euro Series gehouden. Met een leidersplaats in de twee rijderskampioenschappen en een tweede in de titelstrijd bij de teams domineert PK Carsport het seizoen 2016. Maar de strijd is ver van gestreden, dat beseft iedereen van het team maar al te goed.

Het seizoen 2016 van de Nascar Whelen Euro Series loopt op wieltjes voor PK Carsport. In Elite 1 staat Anthony Kumpen op kop, na in elk van de drie meetings een race te hebben gewonnen. In Elite 2 schreef Stienes Longin vijf van de zes races op zijn naam en heeft de jonge Leuvenaar in de tussenstand nu al 29 punten voorsprong. Posities die beide rijders in Tours uiteraard willen behouden.
"Ik denk dat we hier twee keer bij de eerste drie moeten kunnen finishen, het liefst op het hoogste trapje", stelt Kumpen. "Tours is geen al te snel ovaal, dus mijn Amerikaanse ervaring levert hier minder voordeel op dan in Venray. In Brands Hatch hebben we gemerkt dat de verschillen vooraan niet echt groot zijn, het zal er dus op aankomen om foutloos te blijven, willen we de nodige punten scoren."
Bert Longin wil in Tours ook goed voor de dag komen. "Tot nu toe liep het niet echt vlot", geeft Longin grif toe. "Ik heb de snelheid om bij de eerste vijf te rijden, dus ik zal pas tevreden zijn als ik daar ook in slaag. Die punten zouden ons trouwens van pas komen in de teamrangschikking, waar onze #11 Chevrolet tweede staat, op 22 punten van de leider. Het zou handig zijn als ik ook eens wat stevige punten aan de oogst van Stienes kan toevoegen."
Stienes Longin trekt ondertussen in alle rust richting Frankrijk. "Het is uiteraard jammer dat mijn zegereeks in Brands Hatch onderbroken werd, maar ergens haalt dat ook wat druk van mijn schouders", legt Longin jr. uit. "En het scherpt mijn zegehonger opnieuw aan. Ik ben er echt op gebrand om opnieuw op het hoogste trapje te staan. Al zal ik ook altijd het kampioenschap in mijn achterhoofd houden. Ik ga zeker geen gekke risico's nemen."
Gabriele Gardel zet in Tours zijn leerproces op de circuits van de Nascar Whelen Euro Series verder. De Zwitser hoopt in de Elite 2-races op het Franse ovaal de puntenoogst van het PK Carsport-team wat uit te breiden. Tot slot geven we nog graag mee dat de wedstrijden in Brands Hatch kunnen worden gevolgd via een livestream op de website van het kampioenschap.
Timing (lokale tijd)
Zaterdag 25 juni
10.00 Qualifying Elite 1
11.00 Qualifying Elite 2
14.15 Elite 1 Race 1 (75 ronden)
18.30 Elite 2 Race 1 (75 ronden)

Zondag 26 juni
10.30 Elite 1 Race 2 (75 ronden)
15.00 Elite 2 Race 2 (75 ronden)