Brands Hatch: Zege voor Kumpen, podium voor Dumarey

Op het Indy-circuit van Brands Hatch werd dit weekend de tweede manche van het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series afgewerkt. Anthony Kumpen liet er zijn achtste carrièrezege optekenen, Guillaume Dumarey tekende in Elite 2 twee keer voor een podiumplaats. Toch keerde het PK Carsport-team niet onverdeeld gelukkig terug naar België.
Het immer populaire American Speedfest begon uitstekend voor de PK Carsport-jongens: in de kwalificaties lieten zowel Anthony Kumpen (Elite 1) als Guillaume Dumarey (Elite 2) de snelste tijd optekenen. Voor Kumpen meteen een ideaal uitgangspunt voor de eerste race op zaterdag.
“De asfalttemperatuur was relatief hoog, dus we moesten een beetje met de bandendruk spelen", legt de Hasselaar uit. “Dat maakte het wedstrijdbegin wat lastiger, maar ik wist toch het hele pak achter me te houden en zelfs wat van ze weg te rijden. Tot de race kort voor het eind werd geneutraliseerd. Gelukkig kon ik bij groen opnieuw een kloofje slaan en naar de zege rijden."
Meteen de achtste NWES-overwinning voor regerende kampioen Anthony Kumpen. Op zondag had hij daar graag een negende aangebreid, en leek ook goed op weg om dat te doen. “Van op pole kon ik opnieuw de leiding pakken", doet Kumpen het relaas. “Maar in de derde ronde duwt Alon Day me naast de baan, waardoor ik een pak plaatsen verlies. Day krijgt voor voor de volgende race wel tien strafplaatsen op de grid, maar daar koop ik niets voor. Nu moest ik tevreden zijn met een zevende plek, terwijl het twee overwinningen hadden kunnen zijn. Goed, ik win wel wat in het kampioenschap, dus alles is nog mogelijk."
Op de Chevrolet #11 bleef Stienes Longin ook met gemengde gevoelens achter, ondanks een zevende plaats in de eerste race. “Niet mijn weekend", gaf de Leuvenaar grif toe. “Ik wist dat ik hier in Brands Hatch moeite zou hebben om de snelheid te vinden, maar toch bleek ik net achter de top-5 te zitten. Wat pech bij het positioneren bij de start zorgde er voor dat ik als zevende finishte, maar daar kan ik mee leven. Wat in race 2 gebeurde daarentegen… Bij een herstart werd ik gewoon van de baan geramd. Die kerel bleef maar duwen tot ik er naast zat. Opgave dus, en voor een mooie plaats in het kampioenschap wordt het nu al heel moeilijk. Maar goed, ik kijk al uit naar de volgende meeting in Venray, een omloop die me wel ligt."
Toch was er ook plaats voor blijdschap in de PK Carsport-box. Guillaume Dumarey liet zijn eerste pole positie optekenen en finishte in de twee Elite 2-races op een tweede en een derde plaats. “Super tevreden over mijn weekend", stelde een lachende Dumarey, pas aan zijn tweede NWES-meeting toe. “Toch is er nog ruimte voor progressie. Ik moet er nog in slagen om de hele wedstrijd vol geconcentreerd te blijven, want de kleinste foutjes worden meteen afgestraft."
PK Carsports andere Elite 2-rijder, de Duitser Justin Kunz, moest zich na lastige wedstrijden tevreden stellen met een 14de en 12de plaats. De volgende NASCAR Whelen Euro Series meeting gaat door op 15 en 16 juli op de Autospeedway van Venray.