PK Carsport start met hoge ambities

PK Carsport zal ook tijdens het seizoen 2018 bij de tenoren van de NASCAR Whelen Euro Series horen. Anthony Kumpen en Stienes Longin verdedigen de kleuren van het roemrijke team in Elite 1, in Elite 2 starten Guillaume Dumarey en de Braziliaan Felipe Rabello.
Bij PK Carsport zijn ze er klaar voor. Voor het Hasseltse team kan het seizoen 2018 van de NASCAR Whelen Euro Series niet snel genoeg beginnen. “Onze ambities zijn duidelijk”, stelt tweevoudig kampioen Anthony Kumpen. “We willen in elke categorie meestrijden om de titel. Om dat te bewerkstelligen beschikken we over twee volledig opnieuw opgebouwde wagens. Afgelopen winter hebben we kleine dingetjes uitgeprobeerd en tijdens enkele testdagen in Zolder aan de tand gevoeld. Het verschil steekt hem in de details, weet je wel.”
De NASCAR Whelen Euro Series is de afgelopen jaren steeds sterker geworden. Ook voor 2018 is dat het geval. Met Go Fas Racing komt er zelfs een team uit de Amerikaanse Monster Energy NASCAR Cup aan de start, met de ervaren Fransman Romain Ianetta aan het stuur.
“Ja, het niveau komt steeds hoger te liggen”, weet ook Kumpen. “Dat is een goede zaak voor het kampioenschap en doet ook niets af aan onze ambities. Wij kunnen buigen op onze ervaring. Ik wil die Elite 1-titel opnieuw in handen krijgen. Blijkbaar kan ik die alleen winnen in de even jaren, dus voor 2018 zit ik goed. (lacht) Neen, serieus nu: de titel is ontzettend belangrijk. Dit jaar heb ik Daytona als toeschouwer bijgewoond, maar ik verkies toch er zelf te kunnen rijden. En om dat te bewerkstellingen zal ik een derde keer kampioen moeten worden.”
Kumpen is echter niet de enige PK Carsport-rijder die met hoge verwachtingen aan het Elite 1-seizoen begint. “In de drie volledige seizoenen NASCAR die ik tot nu toe heb gereden, heb ik telkens mijn doelen bereikt”, licht Stienes Longin toe. “Ik besef terdege dat de lat dit jaar nog hoger komt te liggen. Ik wil zo hoog mogelijk scoren, zo dikwijls mogelijk op het podium staan. Hoe hoog me dat zal brengen zullen we wel zien, maar ik sluit niets uit. Dat het niveau van het kampioenschap opnieuw stijgt vind ik trouwens een uitstekende zaak. Het zal er ook voor zorgen dat wij zelf beter gaan presteren. Afgelopen winter heb ik hard gewerkt om me fysiek en mentaal op dit seizoen voor te bereiden en dat heeft al resultaat opgeleverd. Tijdens een testdag vorige week voelde ik me onmiddellijk heel goed aan het stuur van de auto, had ik zo goed als meteen de snelheid te pakken. Een goed teken, alvast.”
Na een eerste seizoen Elite 2 in 2017