Belcar Endurance Championship - Spa: “Maximaal scoren”

Dit weekend staat het voorlaatste raceweekend van het Belcar Endurance Championship 2018 op het programma. In het kader van het Racing Festival wordt in Francorchamps een race over drie uur afgewerkt. Voor Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin een uitgelezen kans om hun klasseoverwinning van eerder dit seizoen nog eens te herhalen.

Even terug naar begin juni, voor de tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2018. Na een moeilijke seizoensopener tijdens het New Race Festival sloegen Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin in het kader van de Spa Euro Race-meeting meteen hard terug: in Klasse 1 gingen ze aan het stuur van de Porsche van PK Carsport met de zege lopen.

Ook tijdens de Superprix op Circuit Zolder werd een podiumplaats behaald, maar de Zolder 24 Hours werd niet het verhoopte succes. Aan de vooravond van de op één na laatste meeting van het seizoen resulteert dat in een derde plaats in de tussenstand van Klasse 1 van de Belcar. De Porsche van PK Carsport telt 39 punten achterstand op de leider in de tussenstand, de 991 van Belgium Racing. Met nog 52 punten te verdelen tijdens het Racing Festival en het American Festival, de seizoensafsluiter in Zolder, is er dus nog een kans op de titel.

“Indien mogelijk gaan we daar nog een gooi naar doen”, stelt Bert Longin. “Maar we hebben het uiteraard niet langer in eigen handen. In Spa gaan we alvast proberen om de overwinning van eerder dit jaar te herhalen, om daar maximaal te scoren. PK Carsport kan een goed resultaat in ieder geval goed gebruiken.”

Ook Tom Boonen kijkt heel erg uit naar de race in Francorchamps. “Ik amuseer me enorm aan het stuur van de Porsche”, glimlacht de Balenaar. “Sinds het begin van het seizoen heb ik al heel wat bijgeleerd, en ik denk dat ik de bolide nu zo goed als onder de knie heb. Het is een prachtige racebolide, en als ik bovendien met zo een wagen aan de slag kan op het circuit van Francorchamps, dan ben ik al helemaal in de wolken. Of we die zege van juni kunnen herhalen? We gaan er in ieder geval alles aan doen. Ik besef dat we toen ook wat geluk aan onze zijde hadden, maar we moeten sowieso in aanmerking kunnen komen voor een plaats bij de voorhoede.”

De kwalificaties voor het Belcar Endurance Championship worden zaterdag om 12u50 afgewerkt, de drie uur durende race begint op zondag om 14u55. Gratis tickets voor het Racing Festival zijn te downloaden op de website van het circuit.