Belcar: Trio van PK Carsport BMW M2 CS voor het eerst compleet

Volgend weekend staat in Spa-Francorchamps de derde Belcar-race van het seizoen 2022 op het programma, een 125 minuten durende wedstrijd in het kader van de Spa Euro Race-meeting. Uiteraard is de Audi R8 LMS GT2 van vader en zoon Longin en Peter Guelinckx van de partij, maar ook de andere bolide die wordt ingezet door PK Carsport, de BMW M2 CS, is er bij. En daar kunnen Andy Peelman, Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck voor het eerst dit seizoen samen aan de start komen.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar voor het eerst in de editie 2022 van het Belcar Endurance Championship kunnen de drie rijders van de PK Carsport BMW M2 CS samen aan de start verschijnen. Bij de seizoensopener in Zolder moest het trio nog verstek geven, in Magny-Cours kon Andy Peelman er wegens professionele verplichtingen niet bij zijn, maar volgend weekend in Spa is hij samen met Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck van de partij.
“Ik kijk er ontzettend naar uit”, stelt Peelman onomwonden. “Niet alleen omdat ik Spa-Francorchamps het mooiste circuit ter wereld vind en het een omloop is die tot ieders verbeelding spreekt - en dat zeg ik zonder enig chauvinisme - maar ook omdat ik dit seizoen nog geen meter met de BMW gereden heb. Agendagewijs is het nu helemaal gelukt om me vrij te maken, en ik sta te popelen om de wagen onder de knie te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat de PK Carsport-crew me tijdens de vrije trainingen voldoende zal helpen om me voor de start van de race helemaal klaar te stomen.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Andy daar in zal slagen”, vult Jurgen Van den Broeck breed grijnzend aan. “Ik ben blij dat we eens met drie aan de start staan, zo kunnen we ook de rijderswissels wat beter oefenen. Dat zal zeker van pas komen.”

In tegenstelling tot hun teamgenoot Junior Planckaert hebben Peelman en Van den Broeck nog geen race-ervaring in Francorchamps. “Vorig jaar werd de Belcar-race er na enorme waterlast geannuleerd, waardoor we enkel de vrije trainingen konden rijden”, herinnert Van den Broeck zich. “Maar dat was voor mij voldoende om vast te stellen dat het best een plezant circuit is. Alleen, nu ze op sommige plaatsen grindbakken hebben gelegd in plaats van uitloopstroken in asfalt, zal het wat opletten worden. Maar dat loopt wel los. Als we de lijn van Magny-Cours kunnen doortrekken en gestaag verder kunnen groeien, moet een mooi resultaat er wel inzitten.”

De kwalificaties voor de derde race van het Belcar Endurance Championship worden op zaterdagnamiddag om 16u25 gehouden, de 125 minuten durende race start zondag om 11u45.