Nieuw team, nieuwe wagen, zelfde ambities.

Nieuw team, nieuwe wagen, zelfde ambities.Zondag 13 april start het nieuwe Belcar seizoen anno 2008. De organisatoren slaagden erin om een fantastisch deelnemersveld op de been te brengen en organiseren naast wedstrijden in Zolder en Francorchamps ook weer een wedstrijd in het buitenland. Dit jaar is gekozen voor Dijon ... Een nieuw seizoen met veel vertrouwde gezichten. Ook Bert Longin en Anthony Kumpen tekenen present.

Het zal even wennen worden want Kumpen-Longin werden in één adem genoemd met Corvette. Die Amerikaanse bolide is vervangen door de Britse Mosler. "Vorig jaar hadden we regelmatig technische problemen en daarom besloten we om naar een andere wagen uit te kijken alsook een ander team "zegt Anthony Kumpen." Niet dat we ontevreden zijn van ons eigen team, integendeel! PK Carsport kan zich nu volledige focussen op het FIA GT kampioenschap waar we ook met een nieuwe wagen rijden. "

"Op het einde van het seizoen hebben we een balans opgemaakt en gekeken welke GT 3 wagens na een volledig seizoen competitief waren "aldus Bert Longin. "Er waren twee opties. De Porsche of de Mosler. We hebben met verschillende teams gesproken, een balans opgemaakt en uiteindelijk gekozen voor het Gravity International team van Willy Plas en Loris De Sordi. Een Waals team met Vlaamse rijders, het is eens iets anders in deze communautair moeilijke tijden "grinnikt Bert Longin.

Een nieuwe wagen, een nieuw team maar de ambities blijven dezelfde. Winnen! "We zijn winnaars we willen en kunnen niet anders dan voor de titel gaan "luidt het eenstemmig. "Het was vreemd een seizoen zonder titel "zegt Anthony Kumpen. "Maar de honger nu is eens zo groot om te winnen. In tegenstelling tot vorig jaar gaan we ons nu in de Belcar ook maar alleen moeten focussen op racen. Hoe je het draait of keert, in je eigen team ben je ook voortdurend nog met andere dingen bezig. Plas en De Sordi zijn twee gemotiveerde mensen die over een goed team beschikken. Kortom, de structuur is perfect. "

Loris de Sordi, teammanager van Gravity International, is verheugd met de komst van het ambitieuze duo. "Als je rijders als Kumpen en Longin in je team kan hebben is dat een uitstekende zaak. Samen met Radermecker en Kelders beschikken we over een kwaliteitsvol team. Met Bert en Anthony mikken we op de titel terwijl Radermecker en gentlemen driver Kelders kunnen mikken op zeges in sommige wedstrijden, vooral in de races van één uur. Radermecker is ook een prima referentie in de kwalificaties voor Kumpen-Longin. De komst van Nederlandstalige rijders vind ik zeer belangrijk. We zijn een Belgisch team en daarin is dus plaats voor Walen en Vlamingen. En ik denk ook al verder want Gravity International is een ambitieus team. We hebben een partnership met Ascari en bereiden een GT1 project voor van 2009 tot 2014. Dat is ook interessant voor Bert en Anthony want vanaf 2010 kunnen ze niet meer rijden met de Saleen. "

"Ik denk dat we ook van die mensen kunnen leren "pikt Bert Longin in. Of dat lukt zal de toekomst uitwijzen. Feit is dat Gravity al een testsessie georganiseerd heeft met oog op het nakende seizoen. Bert Longin voelde de wagen een ganse dag aan de tand. "Dat gebeurde op het circuit van Nogaro in Frankrijk. Ik heb er een ganse dag gereden en merkte meteen een groot verschil tussen de Corvette en de Mosler. De Corvette moest je bruut behandelen maar de Mosler vraagt een sobere rijstijl. Vergelijk het met een kart en dan kom je bij een tweede verschil en dat is de plaats van de motor. Zowel bij de Mosler als ook bij de Saleen die we in de FIA GT inzetten, ligt de motor achteraan, zoals bij een éénzitter en prototype en niet vooraan zoals bij de meeste GT's. Dat is nieuw voor mij want in tegenstelling tot veel andere rijders in de Belcar als FIA GT heb ik nooit in een éénzitter gereden. Dat ik dat nog mag meemaken op mijn oude dag! "

Anthony Kumpen heeft nog niet met de wagen gereden. "Misschien gebeurt dat donderdag tijdens de testdag ... als Circuit Zolder sneeuwruimers inzet om het circuit sneeuwvrij te maken "grapt Kumpen. "Ik kijk er echt naar uit, zowel naar donderdag als naar de start van het kampioenschap want met zo'n deelnemerslijst dat SRO nu voorlegt kan je alleen maar concluderen dat de Belcar springlevend is! "

"En dat we kunnen deelnemen aan deze fantastische competitie is dankzij de trouwe sponsors. Na het afgelopen seizoen zijn de meeste aan boord gebleven en behouden ze hun vertrouwen in Kumpen-Longin. Dat is knap. Nu is het aan ons om die trouwe sponsors te bedanken met zeges en de titel. Niets meer, niets minder! "besluit Bert Longin.